Van der Vaart niet naar WK

van der vaart niet naar wk

Rafael van der Vaart gaat niet mee naar het WK in Brazilie. De middenvelder heeft een kuitspier in zijn rechterbeen verrekt, hierop heeft de bondscoach besloten hem niet mee te nemen. De definitieve selectie van twintig veldspelers en drie keepers zal zaterdag bekend gemaakt worden.

“Zoals jullie vast kunnen begrijpen ben ik enorm teleurgesteld dat ik niet meega naar het WK” laat van der Vaart via zijn Facebookpagina weten. Verder zegt hij: “Het was heerlijk om weer bij Oranje te zijn en ik keek er naar uit om samen met het team wat moois neer te zetten in Brazilie. Ik wens het team een succesvol en prachtig WK toe.”

Van der Vaart had al een vrij teleurstellend seizoen bij Hamburger SV achter de rug en was daardoor al niet helemaal zeker van zijn plek in de definitieve groep voor WK 2014. Hij was wel bij de WK’s in 2006 en 2010, maar zal nu (al dan niet in een juichpak) de wedstrijden van oranje op de tv moeten volgen.

Blessures Oranje

Van der Vaart is niet de eerste die afvalt voor het WK vanwege een blessure. Eerder al moesten Kevin Strootman en Gregory van der Wiel afzeggen door blessures.

Nu Rafael van der Vaart niet meegaat naar WK 2014 zal naast Wesley Sneijder hoogstwaarschijnlijk ook Georginio Wijnaldum met oranje naar Brazilie afreizen.

Het Nederlands elftal speelt nog twee wedstrijden voordat ze aan het avontuur in Brazilie gaan beginnen.