Samenvatting Australië – Nederland WK 2014

australie nederland wk 2014

Op woensdag 18 juni speelde oranje tegen Australië, het werd uiteindelijk nog best spannend tegen de socceroos.
Een grootse wedstrijd was het helaas niet, het werd niet zo’n spektakel als Spanje – Nederland.
Maar er werd gewonnen met 3-1 en de 3 punten zijn meer dan welkom. Oranje is nu in ieder geval door naar de volgende ronde. De 2-3 overwinning was zoals gezegd niet makkelijk, Robben, van Persie en de goed invallende Memphis Depay scoorden voor Nederland. Depay maakte zijn WK debuut in Brazilië een om nooit meer te vergeten door de winnende derde goal te scoren. Meteen nadat Robben oranje op 0-1 had gezet scoorde Cahill met een geweldige volley de 1-1. Door een discutabele penalty kwamen de socceroos later op 2-1. Gelukkig schoten van Persie en Depay er allebei nog een in en zorgden zo voor de overwinning.

Bruno Martins Indi viel nog geblesseerd uit. Hij kwam vervelend terecht na een duel met Cahill, hij heeft er een hersenschudding aan overgehouden en zal er tegen Chili in ieder geval niet bij zijn. Ook aanvoerder van Persie zal de volgende wedstrijd niet meespelen, dit vanwege zijn 2 gele kaarten behaald tegen Spanje en Australië.

In de laatste wedstrijd tegen Chili kan Nederland zelfs groepswinnaar worden. Of dat positief of negatief is valt nog te bezien, de nummer 1 speelt namelijk tegen de nummer 2 uit de poule van Brazilië (dat zou zomaar Brazilië zelf kunnen zijn).

Bekijk nu de samenvatting van Australië Nederland
klik op het icoontje rechtsonder in de video om fullscreen te bekijken