Louis van Gaal naar Manchester United

louis van gaal naar manchester united

Louis van Gaal is na het WK 2014 in Brazilie de nieuwe coach van Manchester United. De bondscoach heeft een contract van drie jaar getekend bij de Engelse club. Hij heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij nog graag in de Premier League wilde werken. Van Gaal volgt de in april ontslagen David Moyes op, interim trainer Ryan Giggs wordt assistent bij van Gaal net als Frans Hoek en Marcel Bout.

De huidig bondscoach van het Nederlands elftal is de eerste van buiten Groot-Brittanie en Ierland die bij Manchester aan de slag gaat. Als Nederland is uitgespeeld op het WK in Brazilie zal van Gaal aan de slag gaan bij Manchester United.
Na Ruud Gullit, Guus Hiddink, Martin Jol en René Meulensteen wordt Van Gaal de vijfde Nederlandse coach in de historie van de Premier League. Van Gaal zal bij Manchester ook de twee Nederlanders Robin van Persie en Alexander Buttner gaan trainen.

Reactie van Gaal

“Het is altijd een wens van me geweest om te werken in de Premier League. Ik ben heel trots dat ik naar Manchester United ga, de grootste club ter wereld”, meldt Van Gaal op de website van Manchester United.

“Ik heb al enkele duels gecoacht op Old Trafford en ik weet hoe gepassioneerd de fans zijn. De club heeft grote ambities, maar dat geldt ook voor mij. Ik weet zeker dat we samen geschiedenis zullen schrijven.”

Lees nu Louis van Gaal zijn biografie.